dimarts, 26 d’abril del 2016

LA LLEGENDA DE L'ATRAPASOMNIS #1

LA LLEGENDA DE L'ATRAPASOMNIS


Els atrapasomnis es van donar a conèixer fa molts anys a la tribu Ojibwa pels natius Nort Americans. Tot va començar quan Lakota, líder espiritual dels Índis, va pujar a una muntanya i es va trobar a Iktomi, mestre de la sabiduria. Aquest semblava una aranya i teixia una espècie de telaranya.
El savi, va explicar que els atrapasomnis simbolitzen el cercle de la vida. Primer naixem i ens cuiden. Arribem a l'edat adulta que és la plenitud de la vida. Finalment a la vellesa on tornen a cuidar-nos, i on es tanca el cercle de la vida. Els éssers humans estem fets d'energies positives i negatives, i per això hem d'aferrar-nos a les coses bones per aconseguir l'harmonia entre nosaltres.
Des d'aquell dia, Lakota va transmetre el missatge a la seva tribu i el atrapasomnis va passar a ser un amulet de la sort que servia de protecció dels malsons dels nens.
Els somnis bons són atrapats per la teranyina, i els somnis dolents i malsons se'n van pel forat del mig, seguidament, desapareixen amb la primera llum del dia.
Els atrapasomnis són un amulet de protecció, harmonia i positivisme. Però encara així, el més important es creure en ell i sentir-lo per poder romandre amb les coses bones i deixar anar les coses dolentes.














«Deixa que la teranyina atrapi els bons records i que els dolents passin pel forat del centre i desapareguin».


PAULA FEIXAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada